Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week (0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Header image

Start aanleg zonnepark Safan

Start aanleg zonnepark Safan

07/04/2015

Op 13 april a.s. start de aanleg van het zonnepark op het dak van Safan aan de Kwinkweerd in stad Lochem. Het is het derde zonnepark van LochemEnergie. Installatiebdrijf Kimenai uit Lochem realiseert het park. Hij won de aanbesteding, mede doordat hij mensen inzet met een afstand tot de arbeidsmarkt. LochemEnergie waardeert dat zeer.

Op het dak van Safan gaan 220 panelen geplaatst worden. Leden van LochemEnergie die ook meedoen aan het Slim Net Lochem project gaan participeren in dit zonnepark met zogenaamde "paneeldelen". Zij willen gebruik maken van dit collectieve zonnepark omdat ze zelf geen geschikt dak hebben, of omdat ze niet zelf willen of kunnen investeren in zonnepanelen op eigen dak. Voor dit zonnepark maakt LochemEnergie voor het eerst gebruik van de nieuwe "postcoderoosregeling" zodat ook de fiscus een stukje meebetaalt in de vorm van verlaagde energiebelasting.

Win-win: goedkopere groene stroom voor onze leden én een bijdrage aan het energieneutraal worden van de gemeente Lochem.

 

Terug