Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week (0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Header image

Samenwerking leidt tot verduurzaming Stadshuus

SAMENWERKING LEIDT TOT VERDUURZAMING STADSHUUS

led verlichting

Een unieke samenwerking tussen verschillende partijen heeft ertoe geleid dat zaterdag 12 maart de complete verlichting van het Stadshuus is vervangen door energie-zuinigere (LED)-verlichting. Hiermee kan een energiebesparing worden gerealiseerd van ca. 27000 kWh op een totaal van de ca. 70000 kWh die nu nog worden verbruikt in het Stadshuus.

Kimenai Installatiebeheer BV verzorgde in het kader van NL Doet kosteloos de vervanging van alle ruim 500 lichtbronnen. Alle medewerkers van Kimenai hielpen met diverse installatie-technische werkzaamheden in het Stadshuus.  JunoSmart, een bedrijf uit Deventer dat gespecialiseerd is in LED-businessconcepten voor bedrijfsvastgoed, leverde de 500 lichtbronnen tegen een aantrekkelijk tarief.Stichting Fonds 1819 draagt bij aan de investering voor de lampen. En de Gemeente Lochem neemt als eigenaar van het gebouw het resterende investeringsbedrag voor haar rekening en verwerkt dit in de huurprijs van Het Stadshuus.

De energiebesparing levert het Stadshuus per saldo een kostenbesparing op en vooral een veel duurzamere bedrijfsvoering. Dat is voor de Gemeente ook van belang, omdat hiermee invulling wordt gegeven aan het Nationaal Energie Akkoord. Daarin is afgesproken dat overheden energie gaan besparen in de exploitatie van overheidsgebouwen.

Niet alleen de samenwerking is uniek, dat geldt ook voor het tempo waarin deze tot stand is gekomen: binnen twee weken was die een feit. Een mooi bewijs dat er veel kan, als de wil er is bij alle partijen.

 

http://www.stadshuuslochem.nl/samenwerking-leidt-tot-verduurzaming-stadshuus/

Terug