Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week (0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Header image

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

Energiebesparing en de wet of gezond verstand!

De voor onze aarde noodzakelijke milieu doelstellingen van onze overheid zijn bijzonder ambitieus.Dit is de reden dat de overheid het behalen van energie-efficientverbetering heeft vertaald in het Bouwbesluit / Activiteitenbesluit.

Het Bouwbesluit regelt op welke wijze nieuwbouw of verbouw moet plaats vinden middels technische gebouw gebonden maatregelen zoals de thermische isolatie, luchtdoorlatendheid en orientatie van een gebouw.

Het Activiteitenbesluit stelt eisen aan energie-efficientieverbetering in een bedrijf. De ondernemer heeft de plicht om alle energiebesparende maatregelen te realiseren die in vijf jaar of minder worden terug verdiend.Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen gebouw gebonden of installatiegebonden energiebesparende maatregelen.

Los van het feit dat de overheid dit verplicht is het natuurlijk voor ons veel meer de uitdaging om gedurende een noodzakelijk vervanging van een energie-, verbruiker of opwekker te kijken dat er een win win situatie kan ontstaan. Tenslotte is iedere ondernemer geintresseerd wanneer hij of zij op een natuurlijk moment de exploiatiekosten kan verlagen.

Bent u nieuwsgierig wat het voor u kan betekenen, bel of mail ons gerust.

Wij staan u graag met veel energie te woord!

Terug