Storingsdienst: bel ons 24 uur 7 dagen per week (0575) 20 00 20 info@kimenai.eu

Header image

Energie Monitoring

Energie besparen door gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik

Duurzaamheid staat bij elk bedrijf hoog op de agenda. Wilt u zoveel mogelijk energiekosten besparen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Energiemonitoring geeft u online inzicht in uw energieverbruik. U ziet direct welke apparaten de meeste energie verbruiken en waar u energie kunt besparen. Bovendien ziet u meteen wat de effecten zijn van de besparingsmaatregelen die u neemt.

 

Energiemonitoring in de praktijk

Een winkelketen wil graag duurzamer werken en kosten besparen door te bezuinigen op energieverbruik. Het online dashboard geeft aan dat het energieverbruik op zaterdag en zondag hoger is dan de rest van de week. Dat blijkt te komen doordat de instellingen van de klimaatinstallatie in het weekend niet goed zijn afgesteld. Op de locatie zelf hoeft de gebruiker hier niets van te merken, maar energiemonitoring maakt het probleem inzichtelijk! Het aanpassen van de instellingen leverde direct resultaat op.

 

Energie advies door experts

Kimenai Installatiebeheer BV werkt voor diverse opdrachtgevers. Van retailketens tot scholen en van industrieën tot vastgoedbeheerders. Onze energie experts  komen graag bij u langs voor het maken van een energiescan. Hierdoor krijgt u verder inzicht in uw energieverbruik en de mogelijke besparingsmogelijkheden. Vaak kunt u al door simpele aanpassingen veel kosten besparen. Indien gewenst, begeleiden wij u vervolgens bij het monitoren van uw data, het signaleren van onregelmatigheden en het op orde brengen van uw energiestromen. Dit noemen wij energiemanagement.